Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Το προβάδισμα του ΕΕΜΜ - MEGA, θέτει σε αμφισβήτηση το ρόλο, γιατί όχι και την ύπαρξη του ΚΕΑΔ στην ελληνική μειονότητα.

Αυτό που παρουσιάζεται από τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα ως μια άριστη φιλία και συνεργασία με το Βαγγέλη Ντούλε θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στο πολιτικό τοπίο μέσα από πολλές και δύσκολες διαπραγματεύσεις.  Έτσι, μόλις μια ημέρα μετά, αφότου ο Ράμα ανακοίνωσε ότι με την  Ένωση Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα υπογραφεί μια ξεχωριστή συμφωνία επί της αρχής όπου δεν περιλαμβάνει το Δήμο Χειμάρρας, φαίνεται ότι η εν λόγω διαδικασία στα λόγια είναι κάπως πιο δύσκολη.

Η ιδιαιτερότητα του ΚΕΑΔ, δείχνει ότι οριοθετείται η συμφωνία μεταξύ των δύο Κομμάτων, η οποία έχει παγώσει τις προοπτικές συνεργασίας σε δύο σημαντικούς Δήμους της Χιμάρας και των Αγίων Σαράντα. Στην περιοχή της Δρόπολης απεναντίας ο Ράμα έχει αφήσει το Ντούλε να κινείται ελεύθερα και του έχει αφήσει το πάνω χέρι, όμως στους δύο πιο πάνω  δήμους τα συμφέροντα διίστανται για να μην πω ότι είναι πολύ αντίθετα..
Η Σύγκρουση που δημιουργήθηκε λόγω του Βασίλη Μπολάνου  προστίθεται στο παιχνίδι που ξεκίνησε με τους Αγίους Σαράντα, όπου το ΚΕΑΔ έχει έρθει σε άμεση αντιπαλότητα με το ΣΚ μέσω του υποψηφίου του, Βαγγέλη Ζαφειράτη.
 Έτσι, σε δύο Δήμους όπου το ΣΚ είχε πολλές ελπίδες μετά από πολύ καιρό, το ΚΕΑΔ του αναπτύσσει ένα παιχνίδι, όπου λόγω μοιράσματος των ψήφων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διατήρηση του status quo.
Από την άλλη όμως απίστευτη πηγή εντάσεων και αβεβαιότητας παραμένει η πιο πρόσφατη άτυπη κίνηση του αρχηγού των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα, προς τον  άλλον εκπρόσωπο του κόμματος μειονότητας, MEGA, το οποίο αν κερδίσει αυτή τη φορά θα βάλει σε αμφισβήτηση το ρόλο και γιατί όχι την ύπαρξη του ΚΕΑΔ.
Από αυτό το πρίσμα η διαπραγμάτευση του ΣΚ στη μειονότητα και σε περιοχές με οικονομικής σημασίας όπως η Χιμάρα και η παραλιακή ζώνη αναπτύσσεται με δύο πύλες, ο ορισμός της οποίας είναι πολύ μακριά από το Βαγγέλη Ντούλε ως «καλός φίλος και πολίτης αυτής της χώρας.
Λογικά το εκλογικό τμήμα στη Χιμάρα, με το μοίρασμα ΣΚ και ΔΚ  βγάζει  φαβορί το Βασίλη Μπολάνο, διότι επιβεβαιώνει την προηγούμενη εμπειρία στις τοπικές αναμετρήσεις στη Χιμάρα. Το γεγονός όμως ότι είναι τόσο ανοικτή η διάσταση του Έντι Ράμα από το χιμαριώτη δήμαρχο, αποδεικνύεται ότι η πολιτική του  προέρχεται  από οικονομικά συμφέροντα σε αντίθεση με την επίσημη εμφάνιση που εμφανίζει προς τα έξω, είτε προέρχεται από τον ίδιο, είτε από από το κόμμα.

http://gazeta-shqip.com

3 σχόλια: