Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΥΓΕΙΑ: Τα σχέδια του ομίλου για Ελλάδα, Αλβανία και Κύπρο

Αλλαγή σκηνικού, επιχειρηματικά και οικονομικά, επιδιώκει για το 2011 ο όμιλος Υγεία και ήδη δρομολογεί τις κινήσεις που θα κάνουν εφικτό τον στόχο.

Το Υγεία προχωρά σε προσαρμογή του επιχειρηματικού σχεδιασμού του, εστιάζοντας στην εγχώρια αγορά υπηρεσιών υγείας και επαναξιολογώντας τις επενδύσεις του ομίλου στο εξωτερικό και κυρίως στην Κύπρο, με απώτερο γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του
Capital.gr, στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης η χρηματοοικονομική εικόνα του Υγεία φέρνει εκπλήξεις, αφού η επισκεψιμότητα στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί. Και παρά την αρνητική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, γεγονός που αποδίδεται και στην καλύτερη τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται (απορροφήθηκε πλήρως η αύξηση του ΦΠΑ με αποτέλεσμα να καμφθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010).

Το Υγεία διαβλέπει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία, γι΄ αυτό και θα επιδιώξει να ενισχύσει την θέση του ομίλου. Στόχος παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και μετά την ανανέωση που έγινε στο θεραπευτήριο Υγεία, σειρά έχει η αναβάθμιση του Μητέρα. Και όλα αυτά προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να ενισχυθούν τα λειτουργικά αποτελέσματα και να ενδυναμωθεί η χρηματοοικονομική θέση του ομίλου.

Ήδη η διοίκηση του ομίλου προσεγγίζεται από πλειάδα γιατρών, που επιθυμούν συνεργασία με τα νοσοκομεία, αλλά και ασφαλιστικές εταιρείες. Ο όμιλος έχει υπογράψει σύμβαση με την
Mednet Ελλάς Α.Ε., η οποία ως εταιρεία ασφαλιστικής πρακτόρευσης διαχειρίζεται ασφαλιστικά προγράμματα νοσοκομειακής κάλυψης μερικών εκ των μεγαλυτέρων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Επίσης, προχώρησε σε σύναψη μακροχρόνιων συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες όπως οι ING, Allianz, Alico, InternationalSOS κ.α., αλλά και σε συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική για την παροχή υπηρεσιών υγείας ως συμβεβλημένο νοσοκομείο.

Η υπογραφή των ανωτέρω συμφωνιών μειώνει σε μεγάλο βαθμό την έκθεση της εταιρείας στον αντίστοιχο κίνδυνο ανταγωνισμού και ρευστότητας.

Τα σχέδια για την Κύπρο

Στην Κύπρο η δραστηριότητα του ομίλου είναι μικρή -διαθέτει δύο νοσοκομεία- ωστόσο η διοίκηση του Υγεία βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης των επόμενων βημάτων της, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι. Αυτές τις μέρες βρέθηκαν στην Αθήνα οι υπεύθυνοι των μονάδων της Κύπρου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι για το τι θα κάνει συνολικά ο όμιλος στην Κύπρο και αν εντέλει αποφασίσει να επεκταθεί, πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό.

Θετικά μηνύματα από την Αλβανία

Πάνω και πέρα από κάθε προσδοκία εξελίσσεται η δραστηριότητα της Αλβανίας, επιταχύνοντας τους στόχους του
businessplan της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το HygeiaHospitalTirana θα περάσει σε λειτουργική κερδοφορία εντός του έτους, αντί για το 2012 που προέβλεπε ο στρατηγικός σχεδιασμός. Ήδη καλύπτει τα έξοδά του από πλευράς ταμειακών ροών και ρευστότητας.

Το νέο νοσοκομείο στα Τίρανα ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Ιουλίου 2010
με αρχική δυναμικότητα 120 κλινών. Σε πλήρη ανάπτυξη θα διαθέτει 220 κλίνες, 12 χειρουργικές αίθουσες, 5 αίθουσες τοκετών και 16 κλίνες Μ.Ε.Θ.
Το νέο νοσοκομείο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση (περίπου Ευρώ 60 εκατ.) στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αλβανία - ύψους 60 εκατ. ευρώ- με στόχο να καλύψει τις ανάγκες υγείας στην Αλβανία και των περίπου 75.000 ξένων υπηκόων που διαμένουν στη χώρα, αλλά και τις γειτονικές χώρες όπως την πΓΔΜ, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο.
 
roi.haikou@capital.gr


 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου