Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Άλλη μια χαμένη ψήφος....Αποχή!!!!

Δεν θα πάρω με την σειρά τα ψηφοδέλτια, ούτε θα περιμένω στην ουρά, ούτε θα παραδώσω την ταυτότητά μου να εγγραφούν σωστά τα στοιχεία μου για το εκλογικό μου «δικαίωμα». 

Αρνούμαι. Και ναι, αυτή την φορά δεν το κάνω με κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή την φορά δεν θα μπω στο παραβάν, ούτε θα κλειστώ στο σπίτι εκείνη την Κυριακή. 
Αντιθέτως θα βάλω την πανοπλία της συνείδησης και θα βγω στα καφενεία που συναθροίζονται υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που θεωρούν ότι  η άθλια ύπαρξή τους πήρε βαρύτητα λόγω της ανάγκης του κάθε καημένου επικεφαλής να κλείσει ψηφοδέλτιο, και θα φτύσω. 
Όπλα δεν έχω για να τους πολεμήσω, αλλά ούτε το δικαίωμα να τους απαγορεύσω την κάθοδο τους στην πολιτική, έχοντας όλοι τους κατά αυτόν τον τρόπο, υπογράψει συμβόλαιο με την κατοχική κυβέρνηση της χώρας. 

Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη. Σε μία χώρα σκλαβωμένη είναι αποδοχή της κατάστασης και διαιώνιση της σκλαβιάς με τις ευχές του όχλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος  άνθρωπος. Κάθε φορά δίνουμε την ψήφο μας, στου βρόντου, χωρίς να αλλάξει κάτι, χωρίς να δούμε κάτι διαφορετικό....ίδια πρόσωπα, ίδιες μάσκες, ίδιες "πολιτικές"....
Όσο για το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι με την αποχή;», που λέγεται ελαφρά τη καρδία από ραγιάδες απαίδευτους, η απάντηση είναι: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ του τόπου σου». Και αυτός ο τόπος δεν χώρεσε ποτέ σε παραβάν, ούτε σε κάλπη, ούτε στο όνομα του κάθε υποτακτικού που κορδώνεται για την υποψηφιότητά του. Δεν διεκδικείται με εξουσία σε όσα παζάρια της Δημοκρατίας κι αν την έχουν σύρει. Δεν μπαίνει, που να πάρει, σε ποσοστά κομμάτων. Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου.    

5 σχόλια:

  1. den einai sosto na min psifisoume,prepei oloi na psifisoume gia na katharisei to topio kai na pane spiti ta lamogia poy mas kivernoun 20 xronia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ του τόπου σου» den kseo poios to grapse to parapano apla ayti i frasi einai megali mlkia....an den pame na psifisoume einai iper ton alvanon kai kata tou topou mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αποχή δεν είναι λύση αλλά…συνενοχήΗ ψήφος είναι ιερή και μια μεγάλη κατάκτηση για το λαό. Χύθηκε αρκετό αίμα για να έχουμε εμείς οι νεότεροι σήμερα αυτό το πολύτιμο δικαίωμα.Έχουμε χρέος όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και με την συμμέτοχη μας στις εκλογικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. psifos simainei allagi.apo ti stigmi pou kathe fora pou psifizoume tipota den allazei pros to kalutero, giati na ksesikwthw apo tin kalamata kai na paw na psifisw?ki egw symfwnw.Apoxi, gia na katalaboun epitelous oti o kosmos tous barethike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα το γομαρι ολα τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή