Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

3 Ιουνίου 2009 - Δεσμεύσεις Γ. Παπανδρέου στους Βορειοηπειρώτες...

3 Ιουνίου 2009

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδας με εκπροσώπους Ομογενών Βορειοηπειρωτών, στους οποίους απηύθυνε τις παρακάτω δεσμεύσεις:

Πέντε δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους βορειοηπειρώτες


Για μας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας μας η οριστική αποκατάσταση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα και, βεβαίως, η στήριξη της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στις πατρογονικές της εστίες, με συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία δεσμευόμαστε.

Πρώτον -
Για άμεση, χωρίς διακρίσεις και με διαφάνεια, απόδοση της ιθαγένειας σε όλους τους Ομογενείς που τη δικαιούνται.
Δεύτερον- Για την εξέταση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων όλων των Ομογενών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, για την λήψη σύνταξης του ΟΓΑ.


Τρίτον-
Για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και επενδύσεων, στις περιοχές όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, με έμφαση στις κοινωνικές υποδομές, τον πολιτισμό, το ειδικό δίκτυο, την ύδρευση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Όπως έχω πει και σε πολλές πόλεις της Ηπείρου, και αυτό αφορά βεβαίως και τις περιοχές της Αλβανίας, των Βορειοηπειρωτών, η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα στοίχημα, στο οποίο μπορεί να πρωτοπορήσει η Ήπειρος και, βεβαίως, θα μπορέσουν να πρωτοπορήσουν και οι Βορειοηπειρώτες, γιατί η πράσινη ανάπτυξη συνδυάζει το παρθένο περιβάλλον, την ομορφιά, με τον πολιτισμό και τα προϊόντα αξίας.

Αυτό θα θέλαμε να δούμε και στις δικές μας κοινότητες που υπάρχουν στην Αλβανία, στην Βόρειο Ήπειρο, ώστε να μπορεί να υπάρξει πραγματικά αυτή η επιχειρηματικότητα, που θα αναδείξει την αξία και του πολιτισμού μας και, βεβαίως, την αξία των προϊόντων και της επιχειρηματικότητας των νέων Βορειοηπειρωτών.

Τέταρτον -
Την αποτελεσματική προστασία της ιδιοκτησίας των Βορειοηπειρωτών.

Και πέμπτον, την τόνωση της παιδείας, με την ανέγερση σχολικών μονάδων, την παραγωγή σχολικών βιβλίων, ώστε να διδάσκονται τα παιδιά και την ιστορία, και τον πολιτισμό, και τη γεωγραφία.

Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία δυνατοτήτων σπουδών στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Δεσμευόμαστε για την επιμορφωτική και οικονομική στήριξη των Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αλβανία.

Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι, εμάς, μας βρίσκει παντελώς αντίθετους η απουσία θέσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις διώξεις των Ομογενών. Σιγή για την αμετάκλητη, ερήμην καταδίκη σε πολυετείς φυλακίσεις πέντε Ομογενών, καθώς και για την καταδίκη του Προέδρου της Ομόνοιας, του Δημάρχου Χειμάρας, του κ. Μπολάνο. Είναι απαράδεκτη η σιγή της σημερινής κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ, απ' τις αρχές της δεκαετίας του '90, εργάστηκε συστηματικά και για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Αλβανία. Την προσέγγιση της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, πάντα όμως με την υποχρέωση και της γείτονος χώρας, της Αλβανίας, να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προϋποθέσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα ιδιαίτερα δικαιώματα που έχει και η ελληνική μειονότητα στην
Αλβανία.

ΣΗΜΕΡΑ > 24 Μαρτίου 2011.....Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

10 σχόλια:

  1. τι συμπερασματα να πουμε, που η καθε κυβερνηση που ανεβαινει μας βλεπει μονο ψηφοθηρικα.κατα τα αλλα ολοι νοιαζονται για μας, για την πατριδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Για την εξέταση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων όλων των Ομογενών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, για την λήψη σύνταξης του ΟΓΑ"

    Όπου να ναι την κόβουν και τη σύνταξη να ησυχάσουν οι ηλικιωμένοι! Γιωργάκης forever....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλοι οι γλυφτες βορειοηπειρωτες καλύτερα να λες 9:59....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην είμαστε υπερβολικοί, ο Γιωργάκης έχει να σώσει την Ελλάδα, με τη Βόρειο Ήπειρο θα ασχοληθεί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o givrgakhs einai magkas katafere ayta pou den katafere kaneis mexri tvra. oti kai na lete einai perita h prakseis tou ta lene ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o stergios ap ti mia o kolias ap tin alli lithike to borioipirotiko, ti ton thelete to Giorika?A?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κόλιας είναι η Έφη Σαρρή μας :--))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. DIMO XOSTOYTA MPAS KAI BALEI MYALO KAI META RIXTOY KAI MIA KOYTOYLIA.
    ARE B HPEIROTES GLYFTES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε ο Δημος ή ο καθε Δήμος είναι το πρόβλημα?
    Οι καθοδηγητες μας που μας εφεραν σ αυτοι την κατάστση θέλουν κραξιμο....και αυτοι δεν είναι άλλοι απ τους ηγέτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή