Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο Ιωάννης Ντάκος, από τη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννινα.

Ο νέος Πρόξενός της στα Γιάννινα τονίζει στον «Π.Λ.»:

«Η Αλβανία είναι κατά των διακρίσεων…»

Ι. ΝΤΑΚΟΣ:  Εξαιρετική η συνεργασία με τις Δημόσιες Αρχές της περιοχής μας…


• Ο Ιωάννης Ντάκος (φωτό),  από τη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, είναι, από εξαμήνου, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννινα.
Ο κ. Ντάκος (θείος του υπουργού Εργασίας κ. Σπύρου Ξέρα) αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα κ. Εσερέφ Σέχου (γιατρό, καρδιολόγο), η θητεία του οποίου (επί 5ετία, σχεδόν) υπήρξε ιδιαίτερα θετική.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Γενικός Πρόξενος επισκέφθηκε τους Νομάρχες και τους Δημάρχους της περιοχής δικαιοδοσίας του και συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του.
Ο κ. Ντάκος, δήλωσε στον «Π.Λ.» ότι «Η εξαιρετική συνεργασία με τις Δημόσιες Αρχές της περιοχής δικαιοδοσίας μου θα συνεχιστεί και  στο μέλλον» και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών είναι εξαιρετικές -και δεν θα αλλάξουν στο μέλλον- και βασίζονται όχι μόνο στην παραδοσιακή συνεργασία, αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

«Η αλβανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη χώρα, καθώς η Αλβανία, ως ευρωπαϊκό κράτος, είναι κατά των διακρίσεων», υπογράμμισε ο κ. Ντάκος.
Ο κ. Ιωάννης Ντάκος γεννήθηκε στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου. Γονείς του ο Θανάσης Ντάκος (αδελφός του γνωστού ιερέα της Δερβιτσιάνης, παπα-Ντάκου) και η Ανδρομάχη (το γένος Τσούλου).
Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς του και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αργυροκάστρου.
Σπούδασε στην Αγροτική Σχολή Κορυτσάς και εργάστηκε, ως Αγρονόμος, στο Αργυρόκαστρο.
Εξελέγη Αντινομάρχης Αργυροκάστρου (1992-1996) και  Νομάρχης Αργυροκάστρου (1996-2000), εκπροσωπόντας την «ΟΜΟΝΟΙΑ», την οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Μετά την επιτυχή θητεία του στην Αυτοδιοίκηση, εργάστηκε, ως Πρόξενος - Α’ Γραμματέας, στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Παντρεύτηκε την Βιολέττα Χρήστου Γκούτζου, από την Δερβιτσιάνη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά ένα γιο, τον Θανάση και μια κόρη, την Ευδοξία.
Η σύζυγος του κ. Ιωάννη Ντάκου, δίδασκε (ως εκπαιδευτικός) στο Δημοτικό Σχολείο της Δερβιτσιάνης την Ελληνική γλώσσα.

3 σχόλια:

  1. Καλα αυτος δεν εχει αφησει πρεσβεια και προξενειο αλβανικο χωρις να εχει παει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. etsi einai ta mesa, ti ton exei ton anipsio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνες ενωθείτε παλέψτε για την Ένωση της βόρειου ηπείρου με την Ελλάδα οι Τούρκοι χρηματοδοτούν τα πάντα στην Αλβανία και στα σκοπιά υπογράφουν συμφωνίες κάθε μέρα ξυπνήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή