Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, αγνοούσε και συνεχίζει να αγνοεί τις αποφάσεις της Ομόνοιας

O επίσημος υποψήφιος εκλεγμένος του ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ για την Επαρχία Άνω Δρόπολης στις τοπικές εκλογές του Μαΐου 8, Ηλείας Παπαήλια αντέδρασε έντονα στην κήρυξη και πράξη του  "ξυλώματος" που έχει κάνει για την υποψηφιότητά του, ο πρόεδρος Βαγγέλης Ντούλες. Ο Παπαήλιας γνωστοποίησε ότι ο αρχηγός του ΚΕΑΔ τον απέκλεισε από το δικαιώμα να κατέβει υποψήφιος του ΚΕΑΔ, τοποθετώντας στη θέση του τον Χρήστο Ντούτση, ο οποίος ήταν αντίπαλος στην ψηφοφορία με τον Παπαηλία  μέσα στις τάξεις της Ομόνοιας, η οποία διεξήχθη πριν από δέκα ημέρες.

 Ο Μηχανικός Παπαήλιας μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, δήλωσε ότι έχει ακυρωθεί λόγω των τρεχούμενων παζαριών του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.


 Σύμφωνα με αυτόν ο υποψήφιος του επιλέγεται από το Ντούλε είναι αμφισβητούμενο πρόσωπο.

 Ο Χρήστος Ντούτσης είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας "Άγιος Κοσμάς" στην Αθήνα, είναι με  γυμνάσιο και ποτέ δεν έχει εκλεγεί στα  όργανα της Ομόνοιας.

Ξανακατέβηκε υποψήφιος Ομόνοιας το 2003 στις δημοτικές εκλογές και είχε ως αποτέλεσμα να φύγει ηττημένος.

Οι υποψηφιότητες για τις περιοχές του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου σύμφωνα με το καταστατικό της  Ομόνοιας ορίζονται με μυστική ψηφοφορία από τη διευθύνουσα επιτροπή της  εν λόγω οργάνωσης και καταγράφονται αυτόματα από το ΚΕΑΔ ως επίσημοι υποψήφιοί του.

Ο Παπαήλιας λέει ότι οι κανόνες αυτοί έχουν λειτουργήσει χωρίς καμία απόκλιση έως σήμερα, αλλά στις γενικές εκλογές του 2009, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, αγνόησε την απόφαση της Ομόνοιας να σταθεί μόνη της σε αυτές τις εκλογές και  καταχώρισε το όνομά του πρώτο  σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, όπου υπέγραψε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα .

«Αυτή η κίνηση του Βαγγέλη Ντούλε το 2009 οδήγησε την Ομόνοια στη μεγαλύτερη αποδιοργάνωση της λειτουργίας της".  Η πλειοψηφία των μελών του Προεδρείου, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Ξέρρας, ο Κώστας Μπάρκας, ο Θωμάς Μήτσιος, ο Μιχάλης Νάτσης, ο Χρηστάκης Κάλλης, ο Μιχάλης Καλλόγερος κλπ..δεν πείστηκαν με τις αυθαίρετες αποφάσεις του Ντούλε και παράκουσαν, γεγονός που οδήγησε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΚΕΑΔ.
Η τωρινή κίνηση του Ντούλε βασίστηκε στην μυστική συμφωνία που έγινε με τον Έντι Ράμα, ο οποίος δεν κατέβασε  δικούς τους υποψήφιους στις μειονοτικές περιοχές, αλλά υπαγορεύει στο Ντούλε  τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του για τα ονόματα των υποψηφίων " κατηγόρησε ο  Παπαήλιας.

Δήλωσε επίσης ότι αυτό είναι ένα δεύτερο πλήγμα του Ντούλε που  δίνει στην  Ομόνοια, η οποία, όπως λέει ο ίδιος,την  καταχράται για τα δικά του συμφέροντα.

Ο Παπαήλιας σημειώνει ότι ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ δεν αντέδρασε στη δυσφήμιση που κάνει στο Βασίλη Μπολάνο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης , Έντι Ράμα , αναφέροντας ότι "ο πρόεδρος της Ομόνοιας, που επανεξελέγει μόλις πριν από ένα μήνα, είναι αναξιοπρεπής για να  υποστηρίζεται σαν ένας κοινός υποψήφιος. "

Ο  εκλεκτός της Ομόνοιας Ηλίας Παπαήλιας εξηγεί ότι «Η υπαγόρευση ένός διαφορετικού υποψήφιου στην Άνω Δρόπολη, αντί για την επίσημη υποψηφιότητα της Ομόνοιας εντοπίζει τη γύμνια του Ντούλε μπροστά στο εκλογικό σώμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και το  πονηρό παιχνίδι που παίζει ο Έντι Ράμα, τον οποίον ο Βαγγέλης  Ντούλες  θεωρεί ως εγγυητή της πολιτικής του επιβίωσης. "
 Οι Εκπρόσωποι της Ομόνοιας στη Δρόπολη πιστεύουν ότι οι κινήσεις του Ντούλε δεν ποδοπατούν μόνο  την Ομόνοια, αλλά τον σπρώχνουν  σε μια σίγουρη ήττα, απέναντι στους σοβαρούς ενδογενής υποψήφιους του MEGA.

www.noa.al

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου