Η ρεπόρτερ της Βορείου Ηπείρου

Άραγε όταν ράψω το στόμα μου θα με ακούσει κανείς;
Είναι σκληρό τώρα που τα βλέπουμε όλα ξεκάθαρα μπροστά μας κανείς, μα κανείς, να μην μας βλέπει...


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προεκλογικά διλήμματα...

Στις προηγούμενες εκλογές γνώριζα εκ των προτέρων μερικούς από τους εκλεκτούς του λαού.
Το ποσοστό δεν γνώριζα.
Για το Ζήσο, το Μειντή, το Σωκράτη, τον Κότε και το Ρόδη ήμουν σίγουρη για τη νίκη τους.Δεν θα μπορούσα να προβλέψω, τότε, το εκλογικό αποτέλεσμα αν υποψήφιος έπαρχος, αντί του Ηλία Θανάση π.χ. ήταν κάποιος άλλος.
Το γράφουμε αυτό για να αναφερθούμε στον κοινό τόπο, ότι τα πρόσωπα, η σύνθεση των ψηφοδελτίων και η εκλογική τακτική παίζουν πρωταρχικό ρόλο.
Σ΄ αυτές τις εκλογές θα λειτουργήσουν πολλά διλήμματα στο εκλογικό σώμα, πριν πάρει οκαθένας τις αποφάσεις του.


Εγώς ενδεικτικά θα αναφέρω τα παρακάτω:


- Μετά τις εκλογές με ποιον θα έχει καλύτερη συνεργασία ο Θέμης Καίσης; Με το Ντούλε ή με το Χρηστάκη;

- Ποιος έπαρχος είναι προτιμότερος; Αυτός που γεννήθηκε μεγάλωσε και ανδρώθηκε εντός Λιβαδειάς ή αυτός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αγίους Σαράντα ;
- Ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες της Φοινίκης; Αυτοί που κυβερνούν τα 8 τελευταία χρόνια, που μπορεί να είναι και κουρασμένοι ή οι νέες δυνάμεις, που όμως δε γνωρίζουν και πολλά πράγματα από την τοπική αυτοδιοίκηση;
- Πρέπει να ψηφίσω τον Κώστα Κώστα που στηρίζει ανεπίσημα το ΔΚ δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έφερε στην Βόρεια Ήπειρο το 97 την καταστροφή; Κι αν δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, μήπως ακολουθήσουν και άλλα μέτρα ακόμα πιο σκληρά;
- Η παρουσία του Μπολάνου είναι χρήσιμη στην Ομόνοια ή στο Δήμο Χειμάρρας ;
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα διλήμματα «ήσσονος» σημασίας, όπως τη σύγκριση ανάμεσα στα προγράμματα που θα ανακοινώσουν οι δημοτικοί και επαρχιακοί συνδυασμοί και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να τα υλοποιήσουν.
Όμως ο σκοπός για τον οποίο γράφτηκε αυτό το σχόλιο είναι η ανάδειξη του προβληματισμού, που επικρατεί στο εκλογικό σώμα Βορειοηπειρωτών, μακριά και έξω από τις υποσχέσεις για εξυπηρετήσεις, από τις οποίες άλλες υλοποιούνται μετά τις εκλογές και άλλες ξεχνιούνται, χωρίς βεβαίως να έχει κοπεί και κάποιο χέρι, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τους εξαπατηθέντες.

3 σχόλια:

  1. mexri xthes oi ntoulikoi pur kai mania me to mega.twra glyfontai gia mia thesi sto psifodeltio tous. a re ntoule, ti palikaria exeis dipla sou...de blepeis pos se poulane???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη σιγουρη εκλογή ειναι αυτή του Βασίλη Μπολανου στη Χιμαρα.Ο ανθρωπος πολεμαει καθε μερα με τους Αλβανους, δινει μαχες και εμεις οι Χιμαριωτες το ξερουμς καλα αυτο. Ximara for ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dysokla ta pragata gia to kead...h orgh toy kosmoy arxizei na ksexilizei.oi eklogew aytes tha einai ena gero mathima gia oloys aytous poy kataxrastikan to vorioipirotiko tosa xronia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή